Underskrivning af digital lektionsplan som kørelærer

 1. Forside
 2. Supportcenter
 3. For kørelærere
 4. Underskrivning af digital lektionsplan som kørelærer

Digitale lektionsplaner forklaret i webinar

Webinaret omhandler blandt andet:

 • En gennemgang af de digitale lektionsplaner i Færdselsstyrelsens egen vejledning om brug af digitale lektionsplaner.
 • Oprettelse af digitale lektionsplaner i Drivi.
 • De forskellige metoder for underskrivning i en digital lektionsplan, heriblandt Smart underskrivning og underskrivning via QR-kode.

Se webinaret her:

Underskrivning af lektioner i Drivis lektionsplaner er nemt og ligetil. Du kan underskrive for hele hold af elever ad gangen, og har altid alle dine elevers lektionsplaner lige ved hånden.

Husk at du skal være logget ind som enten kørelærer eller elev, for at underskrive en digital lektionsplan. Du kan ikke underskrive logget ind som køreskole admin.

Hvordan underskrives der i en digital lektionsplan?

Som kørelærer har du tre forskellige metoder til at underskrive i en elevs lektionsplan. Hver af metoderne vil forklares i denne artikel.

 1. Underskrivning via kalender bookinger for enkelte elever eller hele hold (også kaldet Smart Underskrivning).
 2. Underskrivning via QR kode.
 3. Manuel underskrivning i digital lektionsplan.

Smart underskrivning som kørelærer

Smart underskrivning er en integration i Drivi mellem kørelærerens kalender aftaler, og elevernes lektionsplaner. Den muliggør, at underskrive med få klik efter hver endt køretime eller teorilektion, for alle eleverne tilknyttet bookingen. Det giver dig som kørelærer mulighed for, at underskrive for et helt hold af elever, på under 10 sekunder.

Smart underskrivning virker ved, at du opretter en booking i din kalender, og vælger det modul i lektionsplanen der skal undervises i. Efter endt kalender aftale/booking, kommer der automatisk en underskriftsboks op på din forside, lige inden og under en lektion. Så er det bare at klikke på elevernes navne, og så er der underskrevet! Navneboksene bliver endda automatisk grønne mens du kigger på mobil, tablet eller computer, når eleverne underskriver.

Hvis du ikke bruger Drivi’s bookingsystem, så er den hurtigste måde at underskrive på:

 1. Sæt hak i “Husk mig” ved login, så du ikke skal logge ind hver gang
 2. Når du er logget ind som lærer – klik i venstremenuen på “Lektionsplan” og klik derefter på den rette lektionsplan
 3. Lav et web app ikon på mobilen, direkte til lektionsplan siden du er på, med føj til startskærm/hjemmeskærm. Brug fx. navnet “Lektionsplan B”.

Fremover skal du så bare klikke på “Underskriv B” ikonet på din mobils startskærm, så kommer du direkte til en liste med dine aktive elever på den lektionsplan, og du skal så kun vælge eleven på listen og derefter underskrive.

Underskrivning via QR kode

drivi.dk finder du nederst på siden en QR kode. Hvis du klikker på QR koden, vil to koder blive vist i en pop-up boks. Den først viste QR kode kan scannes af en elev, for hurtigt at underskrive moduler, du som kørelærer allerede har underskrevet i lektionsplanen. Den næste QR kode tillader elever at checke ind til en teori undervisning.

Denne metode gør det enormt nemt for elever at underskrive i et teorilokale, direkte efter endt teoriundervisning. Det eneste du som kørelærer skal gøre, er at underskrive for alle eleverne tilknyttet din Teorilektions booking i Drivi (med Smart underskrivning på under 10 sekunder), og derefter bede dine elever om at scanne QR koden på deres smartphone.
Du kan vise QR koden direkte i dit undervisningsslide, eller printe den ud og hænge den op i lokalet.

Med denne fremgangsmåde, kan du underskrive hurtigere end nogensinde:

 1. Log ind på Drivi som kørelærer og opret en ny Teori lektion i din kalender
 2. Vælg “åben booking uden hold” og vælg derefter dato og tid for bookingen, samt det modul i lektionsplanen der skal undervises i.
 3. Når dine elever er samlet i teorilokalet, beder du dem om at sikre sig de er logget ind på deres Drivi profil, og derefter scanne “Check-in til din teoriundervisning” QR koden.
  Bemærk at hvis tiden for teorilektionens start er overskredet, skal du bede eleverne om at klikke på selve bookingen, og derefter klikke Tilmeld.
 4. Når lektionen er afsluttet, logger du selv ind på din Drivi profil, og underskriver for eleverne i Smart Underskrivnings boksen, der nu fremgår på din forside.
 5. Nu beder du eleverne scanne QR koden “Underskriv dit næste modul” og Voila! Alle de fremmødte elevers lektionsplaner er underskrevet.

Visning af elevers lektionsplaner

Som kørelærer kan du se hver af dine elevers lektionsplaner, ved at trykke på Lektionsplan i din sidemenu. Her kan du se hver af dine tildelte lektionsplaner. Hvis din køreskole endnu ikke har tildelt dig nogle lektionsplaner, vil siden være tom.

Ved tryk på en lektionsplan, vil du se en side med de elever og hold der er tilknyttet lektionsplanen.
Oversigten på denne side viser en liste over dine elever, hvor du kan trykke på hver elev, for at få vist elevens personlige lektionsplan. Listen over hold på højre side, kan bruges til at skabe overblik over hvilke elever på hvert af holdende, der har underskrevet.
Alternativt kan trykke på Elever og derefter trykke på Lektionsplan ikonet, ud for den elev du gerne vil underskrive for/kontrollere lektionsplanen for.

Inde på elevens lektionsplan, kan du sætte en personlig underskrift for dig selv, ved at trykke på Underskriv under dit navn.

Elevens undervisningsforløb er struktureret i moduler, som kan underskrives af dig individuelt.
Hvis et modul har en rød ramme, er det klar til at blive underskrevet af dig. Hvis rammen er gul, er den allerede underskrevet af dig og afventer elevens underskrift. Når rammen er grøn har både du og din elev succesfuldt underskrevet modulet.

Du underskriver ved at trykke på den grønne “Underskriv” knap i modulet.
Ved tryk på knappen, vil du blive vist et pop-up, hvor du kan indtaste følgende oplysninger:

 • Dato for lektion
  Datoen vil automatisk blive sat som dags dato, men du kan ændre datoen efter eget ønske.
 • Tid brugt
  Tid brugt bliver udregnet automatisk ud fra antallet af lektioner i modulet. Du kan også ændre tid brugt efter eget ønske.
 • IT relateret eller selvstudie
  Hvis modulet blev udført som enten IT relateret (på en computer fx) eller som selvstudie, kan du sætte et hak i disse bokse.

Når du er færdig og har trykket “Underskriv” bliver modulet åbnet for underskrivning hos eleven. For at sikre, at eleven er opmærksom på din underskrift, sender vi en automatisk påmindelse til eleven, så de kan underskrive hurtigst muligt 🙂

Se her hvordan en elev underskriver sin lektionsplan

Se også fordelene ved digitale lektionsplaner.

Det andet af de tre webinarer Drivi webinarer “Lær at arbejde digitalt som kørelære” omhandler brugen af digitale lektionsplaner i Drivi.

Var denne artikel nyttig?

Relaterede artikler