Nye informationer vedrørende det digitale kørekort

aug 17, 2020 | Information, Nyheder

Visma Consulting A/S er i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen, Transportministeriet og Rigspolitiet i færd med at udvikle den nye digitale kørekort app. Det testes primo august 2020 og forventes at stå klar til danskerne ultimo 2020.

Se vores nye blog indlæg vedrørende udgivelsen af det digitale kørekort her: https://drivi.dk/ny-koerekort-app-klar/

Hos Drivi følger vi spændte med fra siden, da det digitale kørekort er et skridt i den rigtige retning for at undgå store mængder papir, plastik og besvær associeret med det nuværende kørekort, der ofte glemmes eller mistes af billister.

Det digitale kørekort vil kunne fremvises over en app, og startede som et borgerforslag til regeringen. Det er en del af et helt samfund i digital udvikling, hvor vi allerede ser digitale løsninger som Nem-ID og E-Boks værende en fast bestanddel af danskernes hverdag. Denne nye app er et naturligt skridt væk fra den gamle papirform.

 

Hvad ved vi om den nye app?

Vi lever i en generation af smartphones og formålet med den nye app, er da også at borgere fremover kan tilgå deres kørekort direkte fra mobiltelefonen. Det er en del af en langsigtet strategi om, at digitalisere flere af de id-beviser, vi som borgere i dag fremviser til politiet og andre instanser.

Kørekort-appen bliver et frivilligt supplement til det fysiske kørekort. Det er fortsat lovpligtigt at have et fysisk kørekort, men borgerne vælger selv, om de vil medbringe deres fysiske eller digitale kørekort på køreturen. Kørekort-appen vil udelukkende kunne anvendes som legitimation i Danmark.
Der er ikke en endeligt fastlagt dato for, hvornår appen bliver udgivet, eller hvornår man kan forvente at bruge det som legitimation i udlandet.

Kørekortet sikres via et Nem-ID login og bliver derfor godkendt af brugeren til, at der kan opbevares personfølsom data.

I Drivi har vi en god dialog med Digitaliseringsstyrelsen, om mulighederne for at kunne sende data videre fra Drivis digitale lektionsplan direkte til den digitale kørekort app.

Håbet er alle nye bilister derfor får sendt sine informationer om forhold og kategori, direkte til sin egen kørekortapp (så den er klar til brug efter et endt kørekort forløb).

 

Det digitale kørekort forløb

Drivi er et digitalt system, der er målrettet de mange tusinder, der hvert år tager kørekort, samt deres lærere og køreskoler.

  • Alt administrativt samles online.  Lige fra den nuværende lektionsplan der er på papirform, P23 kørekort ansøgningen og kalender bookinger.
  • Eleven tilmelder sig via køreskoleoplysningen.dk (der er en oversigt over de danske køreskoler) eller køreskolens egen hjemmeside og rykkes derefter automatisk til et udvalgt hold.
  • Her vil skole, lærere og elev altid have det fulde overblik over elevens forløb.
  • Automatiske SMS-påmindelser minimerer glemte aftaler og misforståelser.
  • Som noget helt nyt, kan både lærer og elev underskrive online direkte på lektionsplanen. Læreren kan tilmed underskrive for et helt hold ad gangen, hvilket sparer hver enkelt kørelærer meget tid på det administrative.

 

Dette indlæg er en fortsættelse på vores tidligere blog indlæg vedrørende det digitale kørekort: https://drivi.dk/det-digitale-koerekort-staar-klar-til-brug-i-2020/ 

Se Digitaliseringsstyrelsens egen udmelding vedrørende det digitale kørekort:https://digst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2019/oktober/visma-consulting-skal-hjaelpe-digitaliseringsstyrelsen/

Vi hos Drivi ønsker alle en dejlig sommer, og fortsat god sikkerhed i trafikken!

🚗 Kør forsigtigt 🚗