Endelig står den nye kørekort app klar!

nov 26, 2020 | Information, Nyheder

Den længe ventede elektroniske kørekort app står nu endelig, efter flere forsinkelser, klar til brug og parat til at blive downloadet.

Det betyder, at du nu kan lade dit fysiske kørekort blive hjemme, og stadig have et med på farten, så længe du har en opladt smartphone.

 

Den nye kørekort app er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Transportministeriet, Færdselsstyrelsen, Justitsminsteriet og Rigspolitiet, og står nu endelig færdig og klar til brug.

Kørekort appen er et vigtigt skridt imod, at få digitaliseret de dokumenter vi bruger i vores hverdag, som for det meste lige nu er på papirform. Da det er et mål, vi ligeledes arbejder os mod i Drivi, har vi fået et utal af henvendelser og spørgsmål vedrørende den nye app. Det tyder på, at danskerne i høj grad efterspørger de digitale løsninger i hverdagen.
Hvad mon det næste digitale dokument bliver? Vi tror personligt på, at det gule sygesikrings/sundhedskort snart får sig en tur i digitaliserings maskinen.
Hvad tror du? 🙂

 

Hvordan fungerer det nye elektroniske kørekort?

Formålet med den nye app er, at borgere i Danmark fremover kan tilgå deres kørekort direkte fra mobiltelefonen.

Den digitale kørekort app skal derfor ses som et alternativ til kørekortet på plastikform, og ikke en afløsning. Det er derfor fortsat lovpligtigt at have et fysisk kørekort, mens borgerne selv vælger, om de vil medbringe deres fysiske eller digitale kørekort på køreturen til fremvisning.

Appen kan downloades samme sted, som man normalt henter apps ned på sin smartphone. Dvs. ejer du en Iphone, skal du besøge App Store, og ejer du en Android telefon, skal du besøge Google Play.
Når appen er downloadet, skal den aktiveres via NemId. Derefter skal du scanne dit pas, hvorefter appen vil være klar til brug.

 

Fremtiden

I Drivi har vi fortsat en god dialog med Digitaliseringsstyrelsen om mulighederne for, at kunne sende data videre fra Drivis digitale lektionsplan, direkte til den nye digitale kørekort app. 

Drivi er tilmed, som noget nyt, nu repræsenteret i en ny dansk Task Force, som sammen med en række partnere, skal stå i spidsen for at bygge en bro mellem tech start-ups og offentlige digitale initiativer.
Vi glæder os til at se, hvad der kan gøres for den digitale dagsorden i Danmark på længere sigt!

 

Vi siger farvel til det gamle kørekort på papir/ i plastik

&

Byder velkommen til fremtiden. 

Så tillad dig at glemme pungen derhjemme…

Men HUSK at lad din smartphone op – så appen er klar til fremvisning!

Dette indlæg er en fortsættelse på vores tidligere blog indlæg vedrørende det digitale kørekort: https://drivi.dk/det-digitale-koerekort-staar-klar-til-brug-i-2020/ 

Se Digitaliseringsstyrelsens egen udmelding vedrørende det digitale kørekort:https://digst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2020/november/tag-koerekortet-med-paa-mobilen-koerekort-appen-er-nu-klar-til-brug/https://digst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2019/oktober/visma-consulting-skal-hjaelpe-digitaliseringsstyrelsen/

Vi hos Drivi ønsker alle en god jul, og fortsat god sikkerhed i trafikken!

🚗 Kør forsigtigt 🚗