Ingen døde i trafikken i 2050

apr 24, 2019 | Information, Nyheder

25.000 liv skal reddes frem mod 2038

EU har et langsigtet mål om, at ingen må miste livet eller blive alvorligt kvæstet i trafikken i 2050.
Hvordan vil EU nå dette ambitiøse mål?

Det forslås at allerede i år 2022, skal alle nye biler kunne bremse af sig selv, hvis en person eller andet bevæger sig ud foran bilen.

Der skal være fartkontrol indbygget i bilerne, der regulerer bilistens hastighed, så bilisten ikke kan køre hurtigere, end hvad der er tilladt på den pågældende vej.

Yderligere skal bilen selv kunne holde sig inde på vejbanen uden førerens hjælp.

Udover bilen, skal der også gøres noget ved busser og lastbilers udsyn. De skal bl.a. leve op til den såkaldte direct-vision-standard i september 2025, der dikterer at chaufførerne skal kunne se en væsentligt større del af vejen og blindevinkler gennem ruderne.

Med disse direktiver, regner EU med at vi kan redde op mod 25.000 liv frem mod 2038.

Men hvorfor vente tre år med at redde liv, der potentielt kan reddes allerede nu? Flere biler har i dag meget af det udstyr, der bliver efterlyst.

Mange biler i den såkaldt luksusklasse har haft det i en længere årrække, og i mange andre biler kan det fås med som ekstra udstyr.

Der er bare ét problem med biler i luksusklassen og ekstra udstyr. Det er dyrt!
Hvis den danske regering for alvor vil kickstarte disse sikkerhedsforanstaltninger, kunne det overvejes at sætte afgifter og beskatninger ned på biler med disse funktioner.

En anden måde at redde flere liv på, er at uddanne bedre bilister. Dette er vores vision med Drivi. At give bilisterne de bedste vilkår, til når de skal ud på de danske veje.

 

Hvis du vil læse mere om EU’s mål, så klik her.