Hvordan kommer vi sammen styrket ud af Corona krisen?

apr 15, 2020 | Information, Nyheder

Samfundet er i lock-down og nogle mener, at det bliver svært at komme 100% tilbage til en normal hverdag, som vi kendte den før COVID-19.

Derfor ser vi i dette blog indlæg på, hvilke konsekvenser COVID-19 krisen har for små- og mellemstore virksomheder, med køreskole branchen i centrum.

Det har længe været en kliche, at tale om vejret. Nu kan man helt savne den type samtaler! For selv den grønne omstilling er blevet sparket til hjørne, om ikke andet så for en kort stund.

I dag taler alle om COVID-19 og dets konsekvenser for os allesammen, med god grund.

En måned efter landet for alvor blev lukket ned, mærker vi de første konsekvenser, køreskole branchen uden undtagelse.

Overordnet har de små- og mellemstore virksomheder mistet op mod ¼ af deres omsætning. Køreskole branchen har ifølge en undersøgelse lavet af regnskabssystemet Dinero i marts 2020 tabt 78% af deres omsætning, da man ikke kan undervise eller afholde køretimer og samtidig følge de nuværende retningslinjer i branchen. Derved er køreskolebranchen den hårdest ramte branche, efterfulgt af andre service brancher såsom frisører.

Se hele Dinero opslaget her

Innovative i tanke og handling

I Drivi er vi fortrøstningsfulde for fremtiden. For efter det værste kaos har lagt sig, er de små solstrålehistorier så småt begyndt at dukke op.

Flere er begyndt at tænke i anderledes baner, og vi oplever et samfund, der løfter opgaven i samlet flok. Store produktionsvirksomheder fremstiller nu håndsprit og andet hospitals materiale, der hurtigt blev til mangelvarer inden for de første uger af vores lock-down. Andre underviser nu via fjernundervisning, mens restauranter har omstillet sig til take-away. 

I køreskole branchen har man måtte tage anderledes metoder i brug. Enkelte steder, såsom på MC køreskoler, har man kunne undervise i små hold af maks 9 personer, med de fornødne retningslinjer taget i brug.  Men det er problematisk, kun at kunne undervise så små hold af gangen.

Derfor har vi i Drivi ligeledes fået  interessante forespørgsler vedrørende  fjernundervisning. De nuværende regler hedder sig på, at man maks må modtage fjernundervisning til 1 teoritime, da det foregår som selvstudium, når eleverne kan være til stede fysisk. Som reglerne er skruet sammen nu, er det derfor svært for køreskoler, at navigere under en krise som COVID-19. Vi er derfor fortrøstningsfulde over for, at denne krise bliver en øjenåbner for instanser, der kan påvirkes i en positiv retning på området. Vi samarbejder derfor med relevante køreskoler og instanser, for at fremtidssikre branchen. 

Hjælpepakke til køreskoler

Det er ikke til at sige, hvornår branchen igen er tilbage på sporet. Men som resten af samfundet, må vi være omstillingsparate og tænke i nye baner. I Drivi yder vi stadig support på daglig basis, dog bag lukkede døre. Vi ser frem til , at kunne komme ud og se vores kunder i øjnene igen. 

Som køreskole er det oplagt, at bruge tiden uden undervisning, på at tænke over hvordan forretningen kan styrkes, når vi vender tilbage til en normal hverdag.

Som en hjælpepakke fra os til køreskolerne, tilbyder vi derfor to af vores pakkeløsninger fuldstændig gratis lige nu. Derudover giver vi også mulighed for, at søge om kredit indtil august, for alle køreskoler. Skriv endelig til os på info@drivi.dk, hvis du vil vide mere om gratis pakkerne eller kredit aftaler.
Se hvad der kan spares på vores pris side.

Husk afspritningen og lad os sammen komme tilbage på ret spor 🙂