Gør bilen forårsklar

feb 18, 2019 | Information, Nyheder

Kan du også mærke våren komme?

Dagene bliver længere og længere og solens ståler begynder at vise sig. Det kan kun betyde én ting. Foråret er på vej, og dermed skal bilen shines op, så den matcher humøret.

Men det er jo en større omgang, er det ikke? Nej ikke nødvendigtvis. FDM har lavet en god guide til hvordan du kan få bilen forårs klar, på et par timer, med 5 nemme skridt.

  1. 1Vask bilen grundigt, så vejsalt og andet skidt bliver vasket væk. Du kan med fordel give bilen en tur i vaskehallen, hvor du også kan få vasket undervognen.
  2. 2Når bilen er vasket, bør du kontrollere lakken for skader og rust. I nogle tilfælle kan du selv reparere skaderne, mens du andre gange skal en tur på værksted.
  3. 3Du bør med jævne mellemrum kontrollere bilens væsker. Tjek olie, køler- og sprintlervæske. Hvis du kan komme til det, tjek også om bremsevæsken og servostyrings beholderen er fyldte, hvis du kan aflæse dem uden at åbne for beholderen.
  4. 4Hvis vejret er varmt nok, er det også være en mulighed at få sommerdækkene op at rulle på bilen igen.
  5. 5Intet skriger ny bil som duften af ny bil. Derfor skal der luftes ud i bilen, så fugten fra de kolde våde måneder forsvinder. Få ryddet op i bilen, bank og støvsug måtterne og resten af bilen, tør alle overfladerne af og puds til sidst vinduer og spejle

Til slut, nyd din forårsklare bil og husk at passe på jer selv og andre i trafikken.

Du kan læse hele FDM’s artikel her.

Har du andre gode råd til at få dytten forårs klar?
Så del dem og hjælp andre.