Tomt teorilokale

Genåbning af køreskolerne: Hvad skal du være opmærksom på?

maj 25, 2021 | Information, Nyheder

En lang række liberale erhverv, deriblandt køreskolerne, har været lukket ned over flere omgange det seneste år.

Dog er lyset nu tændt for enden af tunnelen, og bilerne er atter tilbage på vejene. Men der er stadig mange ting, som både kørelærere og elever skal være opmærksomme på, når de færdes på vejene og i teorilokalet.

Vi kommer derfor her med en opsummering omkring ændringer eller vigtig information vedrørende nye regler på kørekort området.

 

Gyldighedstiden for kørelærergodkendelserne forlænges

Oprindeligt ville perioden være slut for en masse kørelærere den 9. juni 2020, og her ville deres uddannelse altså være forældet. Men da Danmark har været i lockdown, har der ikke været mulighed for at holde sine kurser ved lige. Derfor er fristen forlænget til 10 juni 2021, så alle kørelærere kan fortsætte deres arbejde og videreuddanne sig senere.

Din kommune kan blive ramt af yderligere restriktioner, der vedrører køreskolerne

Den danske regering har påbudt kommunerne, at holde et skarpt øje med smittens udvikling.

Derfor kan alle køreskoler være uheldige, at måtte lukke midlertidigt igen, hvis altså smitten løber løbsk. Det skete desværre for Hørsholm kommune, da flere skoler efter genåbningen var hårdt ramt. Meget frustrerende for både køreskole, lærer og elev. Da man netop var vendt tilbage. Alle i og omkring branchen ved, at det er et kæmpe logistiske arbejde, at skulle lave om i praktiske/teoretiske bookinger mm.

Heldigvis ser smittetrykket rigtig pænt ud, i langt de fleste kommuner. Men vi krydser alligevel fingrer for, at køreskolerne ikke yderligere bliver ramt af restriktioner.

Drivi under lockdown

Drivis system er som med resten af branchen i konstant udvikling. De seneste mange måneder er blev brugt på, at få nye køreskoler ombord, oplære dem i systemet og få matchet deres daglige arbejdsgange med dem de finder i systemet. Alle ønsker og behov bliver lyttet til, og vi gør vores bedst for at matche alle de ønsker der kommer ind.

Det bliver til mange fede timer, i selskab med kørelærere rundt omkring i hele Danmark. Der hver og en er ekstremt passioneret, og byder ind med flere gode ideer. Selvom hver køreskole har deres metode at gøre tingene på, er der stadig mange ting, der går igen. Som nævnt, er det i forvejen et kæmpe logistisk arbejde, at tilrettelægge en elevs kørekort forløb.

Flere kørelærere har her erfaret det nemme ved, at have alt det administrative online. Det giver et fantastisk overblik, når man nemt kan rykke rundt på diverse holds starttidspunkter, booke aftaler om i kalenderen med få klik, altid se hvor langt eleverne er i deres forløb, hvad de mangler af teorimoduler osv. Når eleverne oveni købet bliver automatisk påmindet om nye aftaler og underskrivning i lektionsplan, over SMS og email, er meget hovedpine sparet væk.

Et ønske der dukkede op i denne sammenhæng, var endnu bedre muligheder for kommunikation i Drivi. Før kunne man nemt sende beskeder ud til hver elev, men pludselig blev det vigtigere end nogensinde før, at hele hold eller alle elever kan modtage fælles information, om eksempelvis genåbningen og de retningslinjer der her følger med. Derfor kan der nu sendes nyheder ud i systemet direkte til alle elevers email. Der arbejdes ligeledes på, at beskeder til specifikke hold kan sendes ud.

Hvordan sikrer du bedst din køreskole mod smitte og hvad skal man være opmærksom på, efter de nye retningslinjer.

Her en huskeliste til brug for både elever og kørelærere:

  • Negativ test mindst 72 timer gammel.
  • Positiv test der mindst er 14 dage gammel eller højest 12 uger gammel.
  • Gennemført et vaccineforløb.
  • Mundbind og evt. Plast handsker ved praktisk kørsel, ophold og teori (dog ikke når man sidder).
  • Generel god hygiejne med håndsprit.