kørekort

Nu kan du snart tilgå dit kørekort fra din smartphone

Se vores nye blog indlæg vedrørende det digitale kørekort her: https://drivi.dk/ny-dato-for-det-digitale-koerekort/ 

Der er blevet fundet en leverandør på den digitale version af kørekortet, og arbejdet er nu for alvor trådt i kraft. Det oplyser digitaliseringsstyrelsen i en ny pressemeddelelse.

Visma Consulting A/S er blevet tildelt rollen som udviklingsleverandør, og skal i samarbejde med Transportministeriet og Rigspolitiet udvikle det nye digitale kørekort.

Formålet er at udvikle en app, så borgere fremover kan tilgå deres kørekort fra mobiltelefonen. Det er en del af en langsigtet strategi om at digitalisere flere af de id-beviser vi som borgere i dag bruger.

Selvom vi glæder os til det digitale kørekort, kender vi i Drivi ikke til den endelige udgivelses dato.
Du kan læse hele pressemeddelelsen her.

Der sker i øjeblikket mange store ændringer på kørekort uddannelses området. Den nye regering, med transportminister Benny Engelbrecht, meldte for nyligt ud at Færdselsstyrelsen pr 1 januar bliver en selvstændig organisation, uden tilknytning til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.
Løsrivelsen skal angiveligt give Færdselsstyrelsen et mere robust fundament for fremadrettet at fokusere på styrelsens kerneopgaver.

Ligeledes har over 60.000 danske unge på 17 år nu benyttet sig af forsøgsperioden for kørekort til 17-årige. Forsøgsordningen startede d. 1 januar 2017, og får i dag stor opbakning.

Læs mere om forsøgsordningen her.